Volg Eddy

onderwijsrobot eddy zegt hi

Alle blogs

Marielles eerste kennismaking met Eddy de onderwijsrobot was de start van een bijzonder project binnen haar stichting. Zij en haar collega's besloten om Eddy te integreren in het onderwijs van, om te beginnen, drie basisscholen. "Onze leerlingen zullen in hun verdere leven veel met robotica te maken krijgen. Het Eddy-project is een ideale manier om ze daarop voor te bereiden. Wat ons betreft blijft het niet bij drie basisscholen. Technologie verdient een plaats in ons onderwijs."


In de serie the Jetsons (1962) werd ons een mooie toekomst beloofd: leven in de ruimte! Het huishouden wordt gedaan door robot Rosie en de kleine Elroy Jetson krijgt in de Little Dipper School les van een juf-robot. Mijn zoon (8): Wat een leuk plaatje. Het lijkt me leuk een robot als juf te hebben, want die kan alles onthouden.

Hij ziet vooral voordelen. Ik ben zelf iets kritischer.

"Daar is Eddy!" lees ik op de website van Eddy de onderwijsrobot. Blijkbaar is de robot een man. Of een jongetje, want met zijn 58 centimeter heeft hij zo'n beetje de lengte van een kindje van een paar maanden oud. Waarom een jongetje… en geen meisje? Ik kijk nog eens goed naar zijn foto. Nu zie ik het, met zijn driehoeksvormige bovenlijf is hij wel echt een man. Hij heeft zelfs biceps en een stoere uitstraling. Maar los hiervan… blijkbaar zie ik hem meteen als een mens. Dat hebben zijn makers natuurlijk niet voor niets gedaan.