Eddy groeit: de maak- en gebruiksomgeving

Een belangrijke kwaliteit van Eddy is dat hij kan groeien. Niet in de lengte, maar in cognitief opzicht. Via een maak- en gebruiksomgeving kunnen leerkrachten lesactiviteiten met Eddy ontwikkelen én delen met collega's. Hier is geen technische kennis voor nodig, omdat de omgeving intuïtief is opgezet. Het doel is om, samen met de gebruikers, toe te werken naar een omgeving die naadloos aansluit bij de wensen vanuit het onderwijs.

Eddy's flexibiliteit is vrijwel onbeperkt. Ook leerlingen kunnen, na een korte introductie, met de omgeving aan de slag. Op die manier kunnen ze Eddy zo instrueren, dat hij anderen iets kan uitleggen. Leren doet leren!

gebruiksomgeving onderwijs robot

Programmeren met Eddy is lekker makkelijk: download de visual en ontdek het zelf!

De kracht van de maak- en gebruiksomgeving is dat leerkrachten en ontwikkelaars samen werken aan de functionaliteit. Elke leerkracht werkt in zijn of haar individuele omgeving. Deze is toegankelijk via een internetbrowser, bijvoorbeeld op een tablet of pc. In de omgeving staan de volgende vier rubrieken:
  • Mijn robots: selecteer de robot en bedien hem (het bedienen kan ook met een smartphone)
  • Bibliotheek: bekijk de activiteiten die je gemaakt of gekocht hebt
  • Winkel: deel je activiteiten met anderen of kies (onbetaalde) voorbeelden
  • Faq: zoek de antwoorden op je eventuele vragen en bekijk ondersteunende materialen
De activiteiten die Eddy in jouw onderwijs ondersteunt, zijn divers en bijna eindeloos: taal, vormen, meetkunde, kleuren en de 21e-eeuwse vaardigheden.

Download de visual

Bekijk de korte demovideo om een indruk te krijgen van de maak- en gebruiksomgeving.

Bekijk de korte demovideo om een indruk te krijgen van de maak- en gebruiksomgeving.