Eddy's achtergrond

SoftBank Robotics

Het Franse bedrijf SoftBank Robotics begon in 2006 met de ontwikkeling van een humanoïde (mensachtige) en programmeerbare robot.

Eddy's geboorte

In 2013 kwamen medewerkers van Hogeschool de Kempel in aanraking met de humanoïde NAO-robot. Kinderen en zelfs volwassenen raken gefascineerd door interactie met deze robot. Om de mogelijkheden met de robot te kunnen ontdekken, heeft de Kempel een NAO aangeschaft, lesactiviteiten ontwikkeld en deze vervolgens getest op basisscholen. Leerlingen, leerkrachten en schoolbesturen waren direct zeer enthousiast.

Het doel van het Team Eddy werd het realiseren van een maak- en gebruiksomgeving die iedereen, ook zonder technische kennis, kan gebruiken om de robot te voorzien van lesactiviteiten. Na 2,5 jaar testen bleek dat het programmeren van deze maak- en gebruiksomgeving van de robot zonder programmeurs vrijwel onmogelijk was. Om een krachtige en intuïtieve gebruiksomgeving te kunnen maken, is het team in de loop van de tijd verder uitgebreid.
eddy onderwijsrobot nao

Eddy de onderwijsrobot

Het project met de NAO-robot (uit te spreken als 'now') kreeg de naam 'Eddy de onderwijsrobot'.

Humanoïde NAO-robot

Humanoïde NAO-robots kunnen bewegen, ze kunnen interacteren met hun omgeving ('voelen', zien, luisteren, praten) en ze kunnen in bepaalde mate zelf beslissingen nemen op basis van wat de eigenaar de robot heeft geïnstrueerd.